Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румениге: Готови сме да играем и след 30 юни

Карл-Хайнц Румениге
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германските клубове са готови да доиграят първенството в Бундеслигата дори, ако то трябва да продължи и след 30-и юни, гарантира президентът на Байерн и бивш шеф на Европейската клубна асоциация Карл-Хайнц Румениге. Той заяви, че спряното заради пандемията от коронавирус германско първенство може да се измести до момента, в който първият местен клуб стартира в европейските турнири. А не е ясно дори и кога ще стартират самите турнири.

"Ние разбрахме за опасността от коронавируса благодарение на офиса на Бундеслигата в Шанхай. На 7-и януари се върнахме от Коледните си ваканции и тази новина буквално се намърда в нашето внимание. Колегата, който отговаря за международните отношения и за работата ни в Китай, веднага поиска прекратяване на първенството. Една от нашите служителки трябваше да посети семейството си в Ухан и след това седмици наред не успя да напусне града. За нас беше разтърсващо", разказва Румениге. Според него германската футболна лига добре се справя със ситуацията към момента.

"Президентът на Германската лига върши работата си по образцов начин. Всички се опитваме да бъдем солидарни. Ние сме едно цяло и по-силният трябва да помага на по-слабия. Сега е моментът да покажем единодушие. Няма клуб, който да е против, ако се налага да завършим първенството и след 30-и юни", каза още бившият германски национал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени