Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Херта с четвърти треньор този сезон

Бруно Лабадия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бруно Лабадия е четвъртият треньор на Херта (Берлин) през този сезон. Днес столичният клуб обяви, че бившият нападател сменя на поста Александер Нури. Херта (Берлин) спря първенството на Германия по футбол на 13-о място с една победа в последните пет мача, като преди пандемията от COVID-19 завърши 2:2 с Вердер (Бремен).

Новият треньор подписа договор до юни 2022 година, а от понеделник най-вероятно ще се запознае с отбора. Изпълнителният директор на Старата дама от Берлин - Михаел Преец, бе казал, че иска да завърши сезона с нов треньор, но пандемията от COVID-19 осуети плановете му това да стане по-рано.

"Взимаме опитен треньор, който познава много добре Бундеслигата. Неговата задача на първо време е да стабилизира и да развие отбора, като го подготви за следващата стъпка, а именно атака на горните места в класирането, коментира Преец.

54-годишният специалист е четвъртият наставник на тима през сезона след Анте Чович, Юрген Клинсман и Александер Нури. Новите германски собственици вложиха много пари за селекция, която имаше честта да прави Клинсман, но нещата не се получиха според предварителните очаквания. Лабадия в кариерата си на треньор е водил Байер (Леверкузен), Хамбургер ШФ, Щутгарт, а за последно до миналото лято и Волфсбург.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна