Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Лудогорец ще купи храна на нуждаещи се в Разградско

Кирил и Георги Домусчиеви.
Снимка: ПФК Лудогорец

ПФК Лудогорец ще дари над 111 000 лв. за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Лудогорието. Тези средства се очаква да бъдат получени от клуба по правителствената програма за подкрепа на бизнеса, позната като мярката 60/40, съобщиха шампионите.

"ПФК Лудогорец отговаря на всички критерии, поради което очаква да получи одобрение. Собствениците Кирил и Георги Домусчиеви наредиха на ръководството на клуба тези средства да бъдат дарени за подкрепа на социално слаби жители на Лудогорието. За справедливото разпределение на хранителните продукти ще разчитаме на кметовете в региона", посочват от клуба.

ПФК Лудогорец периодично се включва в благотворителни кампании. Вчера екипът на отдел "Маркетинг и продажби" зарадва обитателите на Дома за стари хора в Разград, осигурявайки агнешко месо и продукти за великденския обяд.

Като част от антикризисната програма на клуба треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30 процента. Драстично са свити и оперативните разходи на Лудогорец, който в момента не развива основната си дейност. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени