Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един задържан заради катастрофата, при която почина Милен Цветков

| обновено на 21.04.20 в 11:47
Тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, се случи на бул. "Черни връх".
Снимка: БТА

4-ма са вече задържаните във връзка с тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков. "Хоризонт" научи, че за 24 часа е задържана и приятелката на 22-годишния водач на джипа.

В късния следобед ще стане ясно ще има ли още обвиняеми за тежката катастрофа на Великден. За 72 часа в ареста по обвинение за причиняване на смърт след употреба на наркотици е 22- годишният Кристиан Николов, а вчера за 24 часа бяха арестувани спътниците и майката на 22-годишния младеж. Утре ще бъде внесено искането за постоянен арест на Николов. То ще се гледа в Софийския градски съд по карантините правила - вероятно по Skype.

Днес след 15,30  изтича полицейското задържане на майката на младежа - Десислава Пешева, с автомобил на фирмата, на която Кристиан връхлетя върху колата на Цветков, докато той е чакал на червен светофар. Задържането на Пешева, която е управител на "Винпром" - Карнобат, е за да се установи дали тя е предоставила мощния джип “Ауди” на сина си след употреба на канабис и амфетамини. 

Вчера от прокуратурата обявиха, че започна и проверка на произхода на средствата, с които е придобит луксозният автомобил. За Десислава Пешева вече стана ясно, че е съдружник на намиращия се от почти 20 месеца в ареста по обвинения в данъчни и други престъпления бизнесмен Миню Стайков

Задържани в полицията са и спътниците на Кристиан Николов - приятелката му и  Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. И за тях се преценява дали да бъдат обвинени или ще останат само свидетели. 

Разследването продължава.

По първоначална информация към момента никой не е дал показания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна