Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ментори разкриват пред деца "тайните" при издаването на една книга

Снимка: nsdk.bg

От 1 до 7 юни ще се проведе Националната седмица на детската книга в нов формат с онлайн работилници, събирайки децата с много популярни личности. Създателят на "Аз чета" Александър Кръстев, който е един от менторите в събитието, обясни пред Радио София как ще протече инициативата и кои са участниците в него:

"Заедно с Мила Ташева ще говорим с бъдещите комуникатори на книгите за това как се рекламира една книга след нейното излизане или преди това, за да може всяка една книга да има равен шанс да достига, ако е достатъчно интересна, да достига по-голяма аудитория. Малко по-малко ние, с нашето включване, ще се опитаме да покажем на деца, че книгата не се появява от нищото, по нея работят страшно много хора, големи екипи, и след като тя е пусната на пазара има какво да се направи, за да стигне до повече читатели."

Сред менторите ще бъдат също поетът Александър Секулов, детската писателка Катя Антонова, журналистът Антон Хекимян, илюстраторката Нуша Роянова, карикатуристът Чавдар Николов и др.

В продължение на една седмица таланти в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат възможността да участват безплатно през екраните си в 14 творчески работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен начин. Накрая децата, представили се най-добре по време на творческите ателиета, ще спечелят  титлите за най-добър „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“.

Като част от Националната седмица на детската книга някои популярни личности ще четат за децата - Поли Генова, Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска.

Записването за участие вече започна. 

Повече за инициативата Национална седмица на детската книга и участващите ментори можете да чуете в интервюто на Гергана Пейкова с Александър Кръстев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна