Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малки стъпки към успеха

Как учениците си представят възможната промяна на света ни дни преди началото на форума „Изгряващи звезди“? Какво бъдеще искат младежите и как си го представят? Форумът „Изгряващи звезди“ обединява идеи на младежи. 

За първи път в изцяло онлайн формат ще се проведе най-голямото младежко стартъп събитие в страната – търговското представяне на младежките стартъпи на Джуниър Ачийвмънт България (JA България). Представянето на екипите е част от 12-ото издание на форума „Изгряващи звезди“. Събитието ще се проведе от 8 до 12 юни 2020 г. и ще събере най-добрите екипи, участвали през тази учебна година в програмите „Учебна компания“ (ученици), призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество и студентския преакселератор на JA и The Edge: R&BD, програмата “Beyond”.

Близо 1000 са учениците и студентите от цяла България, поканени да демонстрират своите продукти и услуги, разработени през годината, с онлайн презентация. В рамките на форума „Изгряващи звезди“ ще се представят и 8-те стартъпа-финалисти от преакселератора “Beyond“. Екипите работят в три направления – Интелигентни градове, Медицина и здравеопазване и Суровини и кръгова икономика, съответно с ментори и подкрепа от Citi, Novartis и EIT Raw Materials. 

Виктория Трифонова, ученичка от Карлово и автор на един от проектите, разказва в "Нашият ден".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени