Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България приема Унгария през октомври в плейоф за европейското

Националите посрещат Унгария на 8 октомври.
Снимка: БТА

Полуфиналният плейоф за участие на финалите на европейското първенство по футбол през 2021 година между националните отбори на България и Унгария ще се играе на 8 октомври, съобщиха от УЕФА. Двубоят е в София. 

Първоначално срещата трябваше да се играе на 26 март, но заради пандемията от коронавирус беше отложена, както в последствие и цялото Евро 2020.

При успех националите ще се изправят на 12 ноември срещу победителя от двубоя между Исландия и Румъния. България ще бъде домакин и на този евентуален двубой.

Самото европейско първенство ще започне на 11 юни 2021 г., а финалът на стадион "Уембли" ще е месец по-късно - на 11 юли. ървенството ще се проведе както бе планирано, като всички 12 града-домакини бяха препотвърдени.

Лигата на нациите 2020/2021 ще стартира в началото на месец септемви тази година, като първите мачове ще се проведат на 3,4 и 5 септември. Втория си двубой България ще изиграе на 6, 7 или 8 септември. Следващите определени дати са 10/11 октомври, 13/14 октомври, 14/15 ноември и 17/18 ноември.

В това издания на турнира България е в група 4 на лига "В" заедно с отборите на Уелс, Република Ирландия и Финландия. Точната програма на мачовете и началните часове ще бъдат определени по-късно.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна