Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР дава справка за невръчени актове и фишове на шофьори

| обновено на 24.06.20 в 14:00
Снимка: БГНЕС

МВР въвежда нова услуга за гражданите. От 24 юни чрез Портала за административни услуги на министерството ще могат да се правят справки за невръчени наказателни постановления и електронни фишове.

Проверката ще се извършва по номер на свидетелство за управление и ЕГН, като след това на екрана ще се появява информация, ако има невръчен фиш. 

При наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през Портала за административни услуги на МВР. 

Както и досега, глобите ще могат да се плащат директно през порталаДругите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ-терминали.

От МВР отбелязват, че е важно гражданите да знаят, че за да стане дължима глобата наложена с даден административно-наказателен документ, не отпада необходимостта той първо да бъде връчен и влязъл в сила, съгласно нормативно заложените срокове.

Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага чрез ПОС-терминал на място или Портала, както и останалите начини - по банков или чрез КЕШ-терминал. За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна