Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър ще играе на открито любимите на децата музикални приказки

3
Марияна Арсенова
Снимка: Ани Петрова

Музикалният театър ще играе на открито любимите на децата музикални приказки. От 3-ти до 26-и юли на две сцени, разположени непосредствено до НДК, малките зрители могат да гледат мюзикъли, но ще има и постановки за възрастни.  

"Откритата лятна сцена на Кино „Кабана” е една прекрасна сцена - камерна, но много подходяща, защото създава приказната атмосфера за детските приказки, с които ние ще зарадваме зажаднялата ни детска публика през лятото, след тежкия период на раздяла, наложен от карантината", сподели пред БНР Марияна Арсенова - директор на Музикалния театър.

На 3-ти юли, петък, и на 26-и юли, неделя, от 11:00 часа на лятна сцена Кино „Кабана” артистите на Музикалния театър ще играят мюзикъла за малки и големи „Ян Бибиян” от композитора Димитър Вълчев. 

На 4-ти юли, събота, от 11:00 часа  ще играят за своите най-малки зрители „Котаракът Шарл“. Мюзикълът на Жул Леви е по приказката на Шарл Перо “Котаракът в чизми”. В ролята на Котарака Шарл ще видим Илона Иванова. Участват още: Елица Красимирова (Натали), Румен Григоров (Пипо), Светлана Иванова (Царицата), Лъчезар Лазаров (Магьосникът) и други.

Само на 10-и юли, петък, на лятна сцена Кино „Кабана” от 11:00 часа представлението ще е „Златното петле”. Автор на музиката е Вячеслав Улановски, режисьор е Юлия Маринова. В ролята на Златното петле е Зорница Дамянова. Участват още: Тодор Велков (Вълкът), Станимира Василева (Лисицата) и артистите от Хора на Музикалния театър: Таня Гошева, Ася Цветанова, Десислава Тодорова.

На 12-и юли, неделя, и 24-ти юли, петък, от 11:00 в Кино „Кабана” артистите на Музикалния театър ще играят „Да целунеш принцеса” – мюзикъл на Юлиян Слабаков по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“Автор на либрето е на Панчо Панчев – Дядо Пънч. В ролите участват: Людмила Козарева (Феята на приказките), Александър Панайотов (Принцът), Боряна Йорданова (Принцесата), Юлия Маринова (Графинята) и Александър Василев (Императорът).

Освен детските спектакли, на 12-и юли от 16 часа в Кино „Кабана” ще е концертът "Отново на оперета", който включва най-големите оперетни хитове, изпълнени от солистите и балета на Музикалния театър.

На 30-и и на 31-ви юли от 20 ч. на откритата Платформа А6, зад НДК, ще се играят оперетите "Българи от старо време" и "Царицата на чардаша", с които ще бъде поставен краят на летния сезон.   

Интервю на Светослава Кузманова с Марияна Арсенова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна