Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Младеновски оттегли кандидатурата си за шеф на КЕВР

| обновено на 06.07.20 в 11:18

Кандитатът на ГЕРБ за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Пламен Младеновски е оттеглил кандидатурата си. 

Това каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов:

"Той е експерт и иска да почувства по-широка подкрепа, защото е важно регулаторът да се чувства независим! След като всички, особено кръгът "Манолова", започнаха злостно да оспорват не неговата експертиза, а това, че едва ли не законът е бил променен заради него и че едва ли не ще бъде послушко, в крайна сметка явно са го демотивирали".

Пламен Младеновски, който е директор на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в регулатгора, все още не е обявил публично мотивите си.

Процедурата за избор на председател започва отначало, а дотогава на поста остава Иван Иванов, чийто мандат изтече през април. 

Същевременно продължава процедурата за избор на членове на комисията, като кандидатите  ще бъдат изслушани следващия вторник в парламентарната енергийна комисия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени