Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Ангелов, ТУ: Онлайн обучението е евтин продукт, не може да бъде съвсем хубав

Снимка: Росица Стайкова

"Онлайн обучението има две много големи предимство - пести време и пести пари на този, който плаща, т.е. то е едно евтино обучение. Но тук свършват хубавите му страни, защото то е като един евтин продукт, който не може да бъде съвсем хубав". Това каза пред БНР проф. Кирил Ангелов - декан на Френския факултет към Техническия университет. По думите му, когато слагаш заместители в един продукт, цената му спада, но качеството му не се вдига.

"Обучението не е само знания и умения, то е и контакт с хора и попиване на академична среда", категоричен беше проф. Ангелов и посочи, че много от практическите занятия не биха могли да бъдат постигнати през онлайн обучение.

Според него добрият студент има нужда да бъде насочен и мотивиран, а не да гледа преподавателят си на екран.

В предаването "12+3" проф. Ангелов коментира, че най-търсените специалности в Техническия университет са високо технологичните, които са специалностите на бъдещето, "без които то е немислимо". Той обаче посочи, че не са достатъчно студентите, за да отговорят на търсенето на кадри за бизнеса. 

Деканът на Френския факултет към Техническия университет уточни, че те издават френски дипломи, също и Немският факултет дава немски дипломи, които са признати от Франция и Германия и се приемат като равнозначни на френските и немските:

"Студентът, който завърши при нас, получава същото признание от френския работодател, както ако завърши елитен университет във Франция", каза още проф. Ангелов.

Цялото интервю на Петър Волгин с проф. Кирил Ангелов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна