Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпитаха виртуално Димитър Желязков по делото срещу Бенчо Бенчев

Несебърският бос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, беше разпитан чрез видеоконферентна връзка със софийския затвор, по делото за укривателство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев. Част от доказателствата по случая се разминаха с данните от показанията му като свидетел.

Според обвинителния акт през август 2018-а година Бенчо Бенчев е помогнал на Димитър Желязков да се укрие от правосъдието като го е превозил от Гърция до Истанбул и е резервирал хотелска стая за него на свое име. 

Днес пред бургаските магистрати Желязков заяви, че лично е запазил  хотелската си стая в Истанбул и двамата с Бенчо Бенчев са били настанени в различни хотели. 

Той многократно подчерта, че не е знаел че е издирван. 

"Къде е спал Димитър Желязков? Обвинението беше, че е спал в моя хотел, но се оказа, че е спал другаде", сподели Бенчо Бенчев.

"Няма как г-н Бенчев да знае, че г-н Желязков е издирван, след като самият Желазков не е знаел и е минал границата на България към Гърция и от там към Турция със собствения си задграничен паспорт без да се укрива и не е спрян от компетентните органи", каза неговия адвокат Менко Менков.

Бургаският районен съд разреши отново на Бенчо Бенчов да пътува до Турция за преглед и лекарски консултации заради тежкото му заболяване. Следващото заседание по делото е насрочено за 30-и септември. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна