Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Мурджов: Протестът е морален, политическите партии не го владеят

Снимка: БГНЕС

"Хората имат очаквания и затова е протестът". Това каза пред БНР Мирослав Мурджов - експерт по изборни системи, бивш депутат. По думите му политическите партии не владеят протеста и няма чисто политически искания:

"Протестът е морален. Хората казват, че това, което прави правителството, не им харесва. Казват: "Не ви харесваме начина, по който управлявате - не че управлявате лошо, просто управлявате неморално!". Търси се справедливост. парадоксалното е, че хората не се оплакват от социално-икономическите им проблеми, а не им харесва как се вземат решенията в управлението - на тъмно, олигархично", заяви Мурджов.

В предаването "12+4" Мирослав Мурджов коментира, че хората не вярват на политическите партии.

"Призивите са за промяна на начина за вземане на решенията, а не една партия да си отиде и да дойде друга на нейното място".

По думите му политическите партии не дават отговор как ще стане промяната. Когато всички досега са управлявали, са вземали решения и те не са били по-различни.

Цялото интервю на Диана Янкулова с Мирослав Мурджов и анкета с протестиращи в предаването "12+4" можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна