Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Борисов демонстрира триумф на безсилието и на зависимостта

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Видяхме триумф на безсилието и на зависимостта, на пълната неадекватност на Бойко Борисов. Проблемът, който поставят хората, и Борисов се опитва да замаже с тези смешни действия, е проблемът, че българската държава е изпаднала в дълбока зависимост от Делян Пеевски и сараите на Доган. Това е гръбнакът на корупционната необявена коалиция, която управлява страната от десетилетия“. Това коментира пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“, по повод огласените по-рано промени в кабинета.

Според него „това разместване на пластилинени хора потвърждава тази зависимост“.

„Борисов знае, че ако не осигури парите от Европа да отидат в джобовете на Пеевски, той ще се превърне в следващия клиент на Гешев. Затова го е страх от натиска и бълнува безумия“.

В предаването „12+4“ Иванов допълни:

„На улицата има хора, които са много по-добри и като дипломи, и като адекватност на света, отколкото който и да е от неговите пластилинени хора. Борисов е изхабен тарикат, който трябва да освободи страната от себе си… Хората трябва да гласуват преди кризата, защото това е най-здравословното нещо, което може да се случи в една страна“.

По думите на Христо Иванов в кабинета „остават хора, които са в тежка неадекватност“.

Интервюто с Христо Иванов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна