Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Петър Чолаков:

Магистралите на ГЕРБ - огледало на управленския стил на Борисов, и при двете има кръпки

доц. Петър Чолаков
Снимка: Светослава Кузманова, БНР

„Виждането на премиера е, че тези промени биха отговорили на очакванията на поне на част от обществото… Докато архитектът е същият, не можем да очакваме дълбоки промени. Защо, например, министър Данаил Кирилов, чиято оставка искат протестиращите, не е сменен. Изключително трагикомично е човек, на когото министър-председателят забранява да пише статуси във фейсбук, да остава начело на правосъдната система и на правосъдната система в България“.
Това каза пред БНР доц. Петър Чолаков, политолог от Института по философия и социология при БАН.

По думите му новата фигура, която ще оглави Министерството на икономиката, Лъчезар Борисов, досегашен зам.-министър на икономиката, е същият, който е отговорен за кредита, който Българската банка за развитие (ББР) е отпуснала на колекторска фирма и „който скандален кредит предизвика оставката на ръководството на ББР“:

„Да не се окаже, че заменяме едни скандални фигури с други скандални фигури… Мълчи се упорито по темата с оставката на главния прокурор. Правосъдният министър може да стартира процедура за оставка на главния прокурор“.

В предаването „12+4“ доц. Чолаков допълни:

Магистралите на ГЕРБ са огледало на управленския стил на Борисов. Има в кабинетите му непрекъснато кръпки, и на магистралите му има кръпки… Не знам какво се опитва да направи правителството – да печели време?“.

Интервюто с доц. Петър Чолаков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна