Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без публика на турнира от Диамантената лига в Брюксел

Диамантена лига трябва да започне през август..
Снимка: Diamond league

"Мемориал Ван Дам" в Брюксел, четвъртата спирка от Диамантена лига в леката атлетика, ще се проведе при закрити врата на 4 септември, съобщиха организаторите.

Те обясниха, че все още местното правителство не е взело решение дали ще има фенове по трибуните от септември и прибягват до въпросната мярка от предпазливост и съображения за сигурност. 

„Здравето и безопасността на зрителите, атлетите и персонала са нашата най-голяма грижа и приоритет. От практическа гледна точка най-доброто нещо, което можехме да направим, беше да решим сега и да комуникираме с нашите фенове и публика по въпросите с билетите“, каза турнирният директор Седрик ван Брантегем в свое изявление.

Сезонът в Диамантената лига трябва да стартира на 14 август в Монако, но спирките в Юджийн, Лондон, Париж, Рабат, Гейтсхед и Китай вече бяха отменени. 

Срещата в Брюксел ще включва четирикратния олимпийски шампион Мо Фара и белгиеца Башир Абди, които ще се опитат да счупят рекорда за един час на пистата – дело на Хейли Гебреселасие от 2007.

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис от Швеция също ще участва на турнира.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна