Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброто винаги тържествува в разказите на Людмила Данова

Людмила Данова
Снимка: Личен архив

"Вещица беше Виола" е един много интересен и полезен сборник с разкази на писателката Людмила Данова. Разказите в преобладаващата част не са необичайни, не са езотерика, но са почерпани от действителни случаи и събрани в образа на Виола - гадателка, лечителка, билкарка, която има мисията да помага на хората и иска, и Бог й дава шанса да остави уменията си на своя млада наследница.

При нея идват хора с различни съдби, тежки, разтърсващи, със своите болки и отчаяния. И тя не спира да помага. Описано е как, дадени са и съвети как да си помогнеш сам, защото Виола е все пак художествен образ от много надарени жени у нас и не можем да я намерим и да искаме.

Останалата част от разказите във втория раздел на сборника са "земни", но не по-малко вълнуващи из основи човешката душа.

За несъмнения интерес към книгата спомага несъмнено и умението на авторката да разказва, неоспоримото художествено майсторство да омагьосва читателите с думи.

Чуйте какво съм споделила и в звуковия файл. Прочетох и най-късия разказ според времето, от родното място на Людмила Данова, с. Кътина, където тя живее и работи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна