Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песента "Ходи ми се на море" записана на един дъх

Снимка: Емил Йовев

„Лятната песен я създадохме още миналата година и я записахме, но тя нямаше как да се чуе в ефир. Не беше готов клипът и Covid-19 направи така, че това да бъде най-полезното нещо, което можем да направим за хората“. Това сподели в предаването „Чуй лятото“ по „Хоризонт“ композиторът Минко Ламбов от Shaka Zulu Orkestra за новата песен „Ходи ми се на море“, създадена заедно с актрисата Ани Топалова. 

Те заедно създават и едноименна фейсбук страница, където плажуващи публикуват снимки от почивката си. 

Песента е записана с невероятните музиканти от Shaka Zulu Orchestra, а актрисата Ана Топалова (АnaBella) влиза в ролята на изкусителната партньорка на певеца Пламен Бонев. Той беше един от финалистите на „Гласът на България“ тази година. 

„С него работим много добре и създадохме парчето за нула време“, каза Минко Ламбов. 

„Сега съм в Черноморец, тук ще бъдем цяло лято. А клипът на песента е направен на девствен плаж между Каварна и Балчик. Там бяхме миналата година по работа и се влюбихме в този невероятен самотен плаж".

Това парче е единственият истински комерсиален продукт, който сме създавали с Ани, всичко останало е в доста по-сериозни жанрове“, каза Ламбов.

На въпроса как съвместява работата на морето и ходенето по протести в столицата Минко Ламбов отговори:

„Като част от свободните артисти, аз не знам какви са исканията на всички протестиращи, но в 90 на сто от исканията ни се припокриват. Много трудно оцеляваме в пандемията, правим съвсем различни неща сега“.

„Ако сега мога да изпратя бутилка в морето, писмото вътре ще е адресирано до моята съпруга и текстът ще е: „Ани, обичам те“, сподели още известният композитор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна