Чуй лятото

Лятно предаване със свой ефирен шезлонг и чадър, опънати на честотите на програма „Хоризонт“ през август. 

Публикации

С багажа и мотора

Едно лято на мотор

Докато за някои идеалното лято е лятото, прекарано на морето, за други перфектната почивка е на път.  В края на пролетта парашутистът и програмист Антони Жеков продаде своите вещи, напусна квартирата си в София и с целия си багаж на мотора потегли..

публикувано на 11.09.20 в 13:41
На Комините

Алпинистът Николай Петков - за катеренето, перспективите и националната гордост

В деня на Съединението гост в "Чуй лятото" по "Хоризонт" бе най-успешният български алпинист - Николай Петков.  Участник в трите експедиции, осъществили най-големите постижения на българския алпинизъм - Еверест 1984-а, Южната стена на връх Комунизъм..

публикувано на 08.09.20 в 16:18
Константин и Мария

Мария и Константин - за предизвикателството Ком-Емине

На 29 август една дългокрака, стройна блондинка стана най-бързата жена по туристическия маршрут Ком-Емине. Мария Николова, известна с многобройните си победи в планински ултрамаратони, и партньорът й Константин Атанасов, също състезател по..

публикувано на 07.09.20 в 10:21

В Израел са отменени учебните занятия в най-силно засегнатите от пандемията окръзи

В Израел новата учебна година започна на 1 септември. В Годината с вируса, за много първокласници първият учебен ден донесе огромно разочарование. В определени райони, неочаквано децата се намериха пред затворените врати на училищата. В полунощ..

публикувано на 06.09.20 в 18:21
Мая Пейчева

Умението да печелиш на табла

Мая Пейчева е известна като една от най-добрите жени на табла в света. Започва да играе табла през 1994 година. "Може би, защото аз от самото начало, в което навлязох в таблата, още тогава веднага започнах да печеля . Само първият ми турнир беше..

публикувано на 06.09.20 в 16:26
Ангел Иванов

Ангел Иванов: Едно крило на протеста се огражда в своята жълтопаветност

"С течение на годините човек повече или по-малко уляга и открива повече смисъл не в шума и в хаоса, а в някакви битови, подредени, тихи дейности", каза пред "Хоризонт" Ангел Иванов -  писател, журналист и сценарист. Ангел Иванов преоткрива..

публикувано на 06.09.20 в 14:48

Стриктна противоепидемична схема на учебния процес в 51 СУ "Елисавета Багряна" в София

Няколко дни преди 15 септември нараства вълнението сред ученици, родители и учители за това как ще започне учебната година. Повечето от тях са категорични, че е правилно решението на Министерството на образованието учениците да се обучават в..

публикувано на 06.09.20 в 13:09

Хижа „Явор“ кани на сладко от гъби

„Планинар значи да излезе, да се освободи човек, да махне всички зависимости и да се отдаде на радостта от допира до планината, скалата, пещерата. Чувството е уникално – да се освободиш, да се отвориш, да забравиш проблемите си .“ Това  каза пред..

публикувано на 06.09.20 в 12:39

Връщане на работа след отпуск - как да избегнем стреса

За мнозина връщането обратно към работен режим след отпуск е стрес. „ Тялото е почивало. Умът също. Изведнъж се връщаш в лудницата . Има някакъв момент на стрес, но после се връщаш в коловоза бързо.“ Ефектът след отпуск е подобен на този..

публикувано на 06.09.20 в 11:17

Български гейминг маратон

„Аз съм геймър, момиче и си харесвам розовото и дори целият ми сетъп е розов, в игрите откривам част от себе си – те са цветни и приятни“, каза в предаването „Чуй лятото“ по „Хоризонт“ една от изгряващите звезди в геймърството - Габриела Балева от..

публикувано на 30.08.20 в 14:34