Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски подписа с юноша на Еспаньол

Матео Стаматов с екипа на Левски.
Снимка: levski.bg

ПФК Левски подписа договор за една година с Матео Стаматов. Футболистът, който може да играе като ляво крило и ляв бек, парафира днес своя контракт, след като премина и през традиционните медицински тестове.

Матео Стаматов е роден на 22 март 1999 година. Той е продукт на юношеската школа на испанския Еспаньол, а в началото на 2019 година подписа договор с българския Септември (София). Шест месеца по-късно той се завръща в Испания - в третодивизионния Орта. Стаматов е юношески национал на България до 17 и до 19 години.

Пред клубния сайт Стаматов заяви, че Левски ще се върне на върха: "Щастлив съм, че съм тук. Искам да помогна на отбора и на клуба. Тук има много добри футболисти и те помагат на новите по-бързо да се адаптират. Така стана и с мен. Познавах някои момчета от националните отбори, но вече общувам с всички. Най-вече разбира се с тези, които са ми набори. Като получих покана от Левски да дойда и да тренирам, не се замислих и за миг. Този клуб винаги се стреми към първото място и знам, че ще се оправим. Ще бъдем там, където клубът заслужава. Само Левски!".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна