Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината да си вземе инфраструктурата в „Слънчев бряг“ искат бизнесмени

Ивайло Ляхович (вляво) и Венелин Ташев

Инфраструктурата в целия комплекс „Слънчев бряг“ да премине изцяло към Община Несебър. Подписка с подобно искане е стартирала от бизнесмени в региона.

Източната част на курорта се стопанисва от „Слънчев бряг“ АД, а западната – от общината. Това създава редица проблеми, коментира хотелиерът Венелин Ташев:

Половината улица, главната, която е между „Слънчев бряг“ Запад и Изток, улица „Първа“, половината е на държавата, половината е на общината. И поради тази причина виждате в какво състояние е – имаме един коларски път. Трябва ние да знаем при кого да отидем и да искаме нещо да се свърши. Отиваме при принципала – директорът на комлекса. Той казва „Аз нямам пари, защото знаете къде плащате данъците си“. Отиваме при кмета и му казваме „Кмете, върни нещо от тия данъци, които плащаме, те не са малко“. А той казва, че по закон няма право да инвестира в чужда собственост и то е така“, казва хотелиерът.

18 години отговорността за поддръжка на инфраструктурата се прехвърля, казва Ташев.

Ивайло Ляхович от Несебър добавя:

Една от двете страни, дали държавата или общината, трябва да поеме 100%  инфраструктурата, за да може да се направят необходимите инвестиции“, казва Ляхович.

Правилната стъпка е инфраструктурата да се управлява общината, защото имаме пряк достъп до администрацията и данъците влизат в нея, посочват и двамата.

Близо 1 500 души са се подписали в това искане, подписката продължава и ще бъде разгледана на извънредна сесия през септември.

Очаквайте подробности в следващите предавания на БНР-Бургас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени