Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация ще подпомага млади медици в България

Снимка: pixabay.com

Без млади медици няма накъде. Това го доказа и Covid епидемията“. Това каза пред БНР Цвета Велева, член на УС на фондация „Млади медици за България“, която предстои да бъде учредена. Тя цитира думите на д-р Динко Младенов, председател на фондацията, който заради здравословното си състояние не участва в интервюто.

В „Млади медици“ се включват всички специалисти, работещи в здравеопазването.

Стремим се младите медици да работят в България. Увеличаваме заплатите им с 50%. Подбрахме първите бенефициенти. Те ще работят в екип с по-опитни старши колеги, с добри ментори. Идеята е, когато получат дипломата си, да работят напълно самостоятелно“.

Дарителите към този момент са около 100.

„Ще направим така, че да се вижда всеки лев към кой бенефициент отива… Всеки ден получаваме нови и нови заявки от млади хора да станат наши бенефициенти“, допълни Велева в предаването „Преди всички“.

Фондацията очаква подкрепа от институциите – от Министерството на здравеопазването, от Министерството на труда и социалната политика.

Всяка година страната ни напускат по около 400 лекари и по около 800 медицински сестри, рехабилитатори, лаборанти, съобщиха още от фондация „Млади медици за България“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени