Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преборилите рака деца вече имат възстановителен център

Сдружение на "Деца с онкохематологични заболявания"
Снимка: Личен архив
В средата на октомври първите деца, преборили рака, ще бъдат настанени във възстановителния център в село Опицвет. Центърът бе открит на 14 септември, когато Българската православна църква отбелязва Кръстовден. 
Детски център в Опицвет

Повече от 10 години родителите на онкоболните деца работят за създаване на център и с помощта на много хора и институциите успяват да превърнат мечтата си в реалност.

Престоят в Опицвет ще бъде безплатен за всички. Вратите на центъра са отворени и за семейства, които са загубили децата си заради болестта.

Издръжката на центъра ще бъде за сметка на община Костинброд и е осигурена за следващите две години.

Пламен Белчев, Маргарита Борисова, Симона Караиванова и Петя Александрова са сред учредителите на Сдружението "Деца с онкохематологични заболявания". Убедени са, че нито едно семейство не трябва да бъде оставено само в битката с болестта: 

"Създадохме сдружените „Деца с онкохематологични заболявания“ с много майчина любов и ежедневно влагаме цялото си сърце в борбата с тежките последствия, които нанася на децата и техните семейства. Работим активно във всички направления, касаещи лечението, възстановяването и ресоциализацията на малките герои".

Деца, преборили рака - СДОХЗ

Те помагат, но и на тях им помагат. Всеки, който се запознае с тях, става част от семейството им и сам пожелава да подкрепя каузата им. Като Красимир Георгиев, който вече над 2 години бяга в подкрепа на децата, а пък Пепи Стоянова гримира в "Красота с кауза". Можете да им помогнете и вие. Как? Ще разберете като чуете звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна