Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Писмо в небето“ за птиците като изречения

Владимир Левчев
Снимка: БГНЕС

Една концептуална книга – така определя поетът Владимир Левчев новата си стихосбирка „Писмо в небето“. Иначе обръща внимание на бягството от реалния свят към виртуалния свят като доминиращ процес през последните години.

Авторът, който успешно съчетава творческите си роли като поет, преводач, художник и с преподавателска дейност, журналистика или политиката, е категоричен, че проблемите на България са мафията, задкулисието, огромната корупция. "Олигархията – богатите хора и мафиоти, които седят зад властта и я използват за свои цели и ползи, може би е най-неприятното у нас, коментира Левчев. През 2013 г. основните протести бяха срещу Пеевски и главния прокурор, а днес, седем години по-късно, се случва подобно – протестите са срещу Борисов и главния прокурор".


За религията, философията, любовта и дали последната ще промени обществата и животът на Земята? За изпитанието или благословията да си част от прочутия творчески тандем на Любомир Левчев и Дора Бонева и колко е трудно да извоюваш себе си – чуйте още в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна