Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рада Езекиева: Интересът към безплатните онлайн курсове и уроци нараства

Снимка: Ани Петрова

„В ситуацията на пандемия интересът към онлайн образователни курсове се е увеличи и такъв е случаят с уроците на Khan Academy, което е платформа за безплатни онлайн курсове и уроци за учениците“, заяви в „Хоризонт до обед“ Рада Езекиева от „Образование без раници“.
„В приложението има десетки хиляди видеоурока, упражнения по всички предмети от първи до 12 клас. Много добра подготовка за учениците, за преподавателите и кандидатстудентите дори", посочи още Езекиева.

"Започнахме инициатива с Министерството на младежта и спорта за първите 15 ученици - посланици на Khan Academy. Те са от три населени места – Плевен, Монтана и Сливен. След кратко обучение те ще информират съучениците си по места за ползите от платформата.“ Това посочи още Рада Езекиева.

„Khan Academy е вид световен образователен модел. От „Образование без раници“ правят превод на платформата, на текстовете и видеата и само нашият ентусиазъм привлича още повече съмишленици. Така самите посланици на Khan Academy бяха привлечени да ни помагат с преводите“, каза Езекиева.

„Уроците в платформата могат да заместят и частните уроци. Онлайн вариантът е много по-разработен".

Още по темата в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна