Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Стоян Георгиев

Балансът между съпричастност и граници - фундамент на родителството

Младите семейства днес са много добре информирани по отношение отглеждането на децата. Факт е обаче, че в социалните мрежи се ширят и по-нестандартни мнения, а понякога млади хора стигат да странни решения, каза пред Радио София семейният терапевт д-р Стоян Георгиев.

Вероятно търсенето на бързо решение на конкретен проблем и липсата на бързи резултати при преследването на някаква цел карат хората да прибягват към суеверни схващания. Родителството обаче трябва да се крепи на изпитаните във времето принципи, като осигуряването на съпричастност и формирането на ценности.

д-р Стоян Георгиев

Намирането на баланс между две на пръв поглед противоречиви понятия като "съпричастност" и "граници" е фундаментът на родителските умения, които всеки човек би трябвало да развие. Сблъсъкът с различни концепции, останали от миналото, като че ли води до объркване, но не бива да забравяме, че страхът не е добър помощник. Човек трябва да се стреми да прозре обективно и логично, когато се сблъска с трудности в отглеждането на детето, и какво може да предприеме, за да подобри дадена ситуация.

Повече за суеверията, обективната оценка на ситуацията и преценката на собствените възможности - чуйте в интервюто на Гергана Пейкова с д-р Стоян Георгиев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна