Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дисциплинарна проверка за спецакцията на грешен адрес в ж.к. "Левски"

Министър Христо Терзийски в Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Образувана е дисциплинарна проверка по отношение на служителите, които нахлуха на грешен адрес в жилищен блок в София при спецакция на полицията.

Това обясни в парламента министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той поясни, че ГДБОП е разбила организирана престъпна група, като са задържани 19 лица и са разпитани над 30. С мярка "задържане под стража" са петима.

Министърът обясни още, че след инструктаж служителите на ГДБОП, жандармерията и специализираните сили е трябвало да отидат на адрес в ж.к. "Левски". Въведен грешен адрес в навигационната система на автомобила обаче е изпратила служителите на неправилното място:

"По данни на служителите от екипа са въведени коректните данни, в последствие обаче е установено, че вместо в блок седем, екипът пристигнал на адрес в блок четвърти в квартал "Левски"-Г".

Депутатите от БСП възразиха за начина, по който се предоставя информацията с мотив, че министърът не дава конкретни данни и не посочва какви наказания ще бъдат наложени евентуално на полицейските служители.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени