Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Никола Каравасилев резюмира научните (съ)мнения за извънземните

Снимка: „Българска наука"

Всеки от нас се е втренчвал в небето с въпроса „Има ли извънземни?”. Има ли други разумни същества и дали и кога ще се срещнем… 

Извън индивидуалните догадки, науката също търси отговор на въпроса.

Какво казва тя за съществуването на живот извън Земята – това ще обобщи и представи астрофизикът Никола Каравасилев в понеделник вечер (19 октомври) в поредното издание на „Наука на Борда“.

Каравасилев ще разкаже за последните научни изследвания, посветени на търсенето на живот извън нашата планета, а след презентацията публиката ще има възможност да участва в дискусия по темата.

Пред Радио София астрофизикът коментира в аванс:

"Вселената е толкова голяма, че трябва да гъмжи от живот. Няма доказателства, но науката ще бъде изненадана, ако се окаже, че няма друг разум."

Чуйте още от звуковия файл.

  • Никола Каравасилев е един от най-успешните учители по физика и астрономия в България днес. Той е преподавател в няколко училища, ръководи Олимпийските отбори по астрофизика, физика и астрономия и негови ученици са донесли повече от 40 медала на международно ниво. Освен това, той е редовен участник в редица събития посветени на комуникация на науката.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от