Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Усмивките на Вели Чаушев в старите радиоленти

Снимка: БГНЕС

В "Голямата къща на смешните хора" си спомняме на 25 ноември от 20.30 часа за една от най-лъчезарните усмивки от предаванията на Националното радио, за един актьор с добро сърце и светла душа, оставил след себе си много записи в архива на "Хумор и сатира" и Радиотеатъра, и в Златния фонд на БНР.

Вели Чаушев беше усмихнат и много позитивен човек, който не губеше вярата си в доброто и – което май е най-трудното – не губеше вярата си в хората въпреки изпитанията, които му поднасяше Съдбата. Животът и творческият му път са белязани с това търсене и откриване на доброто.

Тайната на неговия оптимизъм вероятно е скрита в Родопите. И в срещата с поезията на Валери Петров. А може би един толкова талантлив човек – артистичен, сладкодумен разказвач, автор на есета, детски книги, хумор – не може да бъде друг, освен търсач на доброто? 

Всичко това ще научим в неделя вечер от самия Вели Чаушев благодарение на старите радиоленти.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от