Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сашо Диков: Не изключвам Борисов да подаде оставка във всеки един момент

| обновено на 31.10.20 в 16:55
Снимка: БГНЕС

„В различните периоди от живота на един човек идват различни нагласи. При мен, в чисто професионален аспект, съм си надвил над всички професионални масрафи. Всякакви рейтинги съм чупил. Идва момент, в който искаш да дадеш нещо“. Това сподели в предаването „Политически НЕкоректно“ журналистът Сашо Диков.

Преносител на акциите на „Левски“

„Предаването на акциите на футболния клуб е полезно за „Левски“ дело. Никога не съм бил левскар, но винаги, когато мога да помогна, съм готов на това… Не съм взел и една стотинка нито от Цветан Василев, нито от Васил Божков. Затова мога да си правя, каквото поискам. По никакъв начин не съм зависим от тях“.

Какъв е Бойко Борисов?

„Години наред свръх харизмата му и умението му на човек от народа му помагаше да печели симпатии, но с последните записи лъсна уродливият образ на Бойко Борисов. Не можеш по този начин да говориш неща за хора, да не говорим за снимките, пачките. Ако имахме прокуратура, отдавна този човек нямаше да е в политиката, нямаше и да е на свобода. Но има късмет, че нямаме прокуратура… Вторият му голям късмет е, че не може да се появят опозиционни сили, които да бъдат припознати от хората като опозиция на Бойко Борисов“.

Изборите през март

„Най-логично е да има избори през март. Прогнозата ми е и не изключвам възможността, че във всеки един момент Бойко може да подаде оставка, защото във всеки един момент може да се появи някакъв материал. Ами ако се появи видео как той спи и до него е отвореното чекмедже с пачките? Ако се появи, че в ливанска банка на негова сметка или на негови приближени лежат 50-100 милиона... Не изключвам възможността Бойко Борисов отново да спечели изборите. Друг е въпросът след това какво става... От едната страна е Бойко с неговите гафове, от другата страна е т.нар. „истинска опозиция“... А „идеологическите девственици“ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, може ли да сте толкова тъпи в политическите си заключения, че да не подкрепите Мая Манолова“.

Що за правосъдие имаме

Журналистът зададе и въпрос: Що за правосъдие имаме, когато главният обвиняем по знаковото дело „КТБ“ все още не разпитан, и не е разпитан Васил Божков, който е застанал с името си зад рекета, поискан от Борисов и Горанов за 67 милиона?

„Докога хора от прокуратурата ще се пъчат, и Гешев също, че нещо правят срещу корупцията“. 

Интервюто със Сашо Диков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна