Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Всеобща постановка" в галерия Doza

Галерия Doza и кураторът Йово Панчев представят на зрителите една контроверсна ситуация, съчетавайки работите на двама провокативни и социално ангажирани художници, каквито са Добромир Иван и Андрей Врабчев. Тяхната изложба се нарича "Всеобща постановка".

В тази Всеобща постановка Добромир Иван, име, което няма нужда от представяне, художествен фанатик, чието остро усещане за ефекта на изкуството го кара да работи с качествена лекота, и сериозният провокатор – Андрей Врабчев, правят публиката участник, а не пасивен наблюдател на изкуството – линия, която и двамата артисти следват неотлъчно в творчеството си.

Мумията на Андрей Врабчев влиза в галерийното пространство и е поставена сред жизнерадостните голички махи на Добромир Иван и това е само част от сюжетната линия... Какво се крие зад гърба на Светлин Русев и как Ванга присъства, ще научите, ако станете свидетели на стореното от двамата художници. 

Белослава Димитрова се срещна виртуално с двамата автори и като начало попита Добромир Иван и Андрей Врабчев каква е тази всеобща постановка и не ли е тя в крайна сметка всеобщата обстановка, в която живеем вече много години. Чуйте.

Снимки – Галерия Doza

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени