Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Лудогорец: Нула точки не отговаря на нивото на клуба

Станислав Генчев
Снимка: БТА

Станислав Генчев, старши треньор на Лудогорец, коментира след загубата с 1:3 от ЛАСК в последния мач от груповата фаза на турнира по футбол Лига Европа: "Всички сме изключителни разочаровани, че завършваме кампанията по такъв начин - без нито една спечелена точка. Това не отговаря на нивото на клуба.

Много слабо първо полувреме за нашия отбор. Второ започнахме добре, с гол, но след изравняването рухнахме. Предадохме инициативата на съперника и това доведе до нови два гола във вратата ни.

Трябва да работим във всички аспекти на играта, след като в шест мача не сме спечелили нито една точка. Моето бъдеще ще стане ясно след края на сезона, аз съм временен наставник. Предстоят ни три мача в първенството, които е много важно да спечелим. Целта на Лудогорец е титлата и купата. След това ще правим анализ на полусезона.  Всички сме виновни за това представяне. Лудогорец може много повече и трябваше да спечели повече точки, но това не се случи."

Пламен Илиев, вратар на Лудогорец: "Не съм аз този, който трябва да посочва причините за загубата. Факт е обаче, че и в шестте мача съперникът ни доминираше и логично загубихме всеки от тях. Вината за тези шест загуби е само в нас.

Целта пред Лудогорец в Лига Европа бе да влезем в групите. Виждате, няма слаби отбори и всички се борят за победа, за премии и за честта си. Не показахме добро лице в Европа, но в първенството трябва да се реваншираме и да спечелим и трите си мача до края на годината. Трябва да търсим грешките само и единствено в нас. Чака ни много тежък мач срещу Черно море. Забравяме Лига Европа и се настройваме на вълна българско първенство.

Елвис Ману, голмайстор за Лудогорец: "През първото полувреме не играхме както трябва. За 1:1 допуснахме много елементарен гол и след това за тях бе много лесно. Не показахме нашите качества като отбор, а ние имаме такива. За съжаление това се случи в повечето мачове в Европа. Няма какво повече да добавя при нула точки в шест мача. Трябва да се променят много неща в играта ни, за да печелим в Европа. Отношението ни в някои мачове е такова, сякаш не сме на терена. Мотивацията в Европа е на линия, не е това проблемът ни."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени