Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Харисън Форд се връща в ролята на Индиана Джоунс за пети филм

Харисън Форд в първия филм като Индиана Джоунс - „Похитителите на изчезналия кивот“
Снимка: „Парамаунт пикчърс“

Американският актьор Харисън Форд отново ще се превъплъти в ролята на Индиана Джоунс във франчайз на „Дисни“, предаде Би Би Си.

Режисьор на филма ще бъде Джеймс Манголд, като в него 78-годишният актьор за пети и последен път ще изиграе професора по археология и любител на приключения Инди.

Филмът с Харисън Форд е планиран за пускане през юли 2022 г.

Развлекателният конгломерат „Уолт Дисни“ (Walt Disney) обяви новината на виртуална презентация за инвеститори на проекти за мащабно разширяване на франчайзите „Марвел“ и „Междузвездни войни“ по стрийминг платформата „Дисни+“ (Disney+), предаде БТА.

Концернът планира още да пусне 10 нови сериала във всеки от двата франчайза през идните няколко години, както и 15 игрални, анимационни и произведени от Пиксар (Pixar) сериала, както и 15 филма, чиято премиера ще бъде директно на стрийминг платформата. 

На виртуална презентация главният изпълнителен директор Боб Чапек съобщи, че абонатите на „Дисни+“ вече са достигнали 86,8 милиона спрямо 74 милиона миналия месец.

Услугата силно надмина очакванията, достигайки тази цифра едва 13 месеца след пускането си през ноември 2019 година. 

„Дисни+“ получи тласък от успеха на „Мандалорианецът“ - спиноф на сагата „Междузвездни войни“, посветен на приключенията на ловеца на глави Дин Джарин и Детето, по-известно сред феновете като „Бебето Йода“.

Сега Дисни обяви, че планира два спинофа на сериала – „Рейнджърите на Новата република“ и „Асока“.

Режисьорката на „Жената чудо“ Пати Дженкинс ще режисира и следващия филм от франчайза - Rogue Squadron, който се очаква да излезе по кината до края на 2023 година.

Сред проектите на конгломерата са сериал, чието действие да се развива преди събитията в „Красавицата и Звяра“, анимационен сериал „Моана“, римейк на „Трима мъже и едно бебе“ със Зак Ефрон, както и шоу със семейство Кардашиян, уточнява АП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени