Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лестър излезе трети в Англия, нова загуба за Арсенал

Джейми Варди (вдясно) вкара втория гол за Лестър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Лестър се изкачи на трето място във Висшата английска лига след победата си с 3:0 у дома срещу Брайтън в среща от 12-ия кръг.

"Лисиците" решиха крайния изход от двубоя в рамките на само на 17 минути през първата част. Джеймс Мадисън даде аванс за домакините вм 27-ата минута след асистенция на Джейми Варди.

В 41-ата минута Варди направи резултата 2:0, а само минута преди почивката Мадисън се разписа за 3:0 след пас на Джейми Варди.

След този успех Лестър се изкачи до трето място в класирането с актив от 24 точки. Лидерите Тотнъм и Ливърпул са с по една точка повече.
Брайтън заема 16-а позиция в класирането с 10 точки.

В друга среща от кръга Бърнли изненадващо победи с 1:0 като гост Арсенал. Червен картон на Гранит Джака в 58-ата минута остави лондончани в намален състав на терена.

Автогол на Пиер-Емерик Обамеянг в 73-ата минута помогна на гостите от Ланкашър да достигнат до ценните три точки, с които се изкачват до 17-о място, извън зоната на изпадащите с актив от 10 точки след две победи в последните си четири шампионатни срещи.

Арсенал има само 13 точки на 15-ата позиция във Висшата лига, а бъдещето на мениджъра Микел Артета продължава да бъде неясно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна