Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма сигнали за нарушители в природен парк "Витоша"

Снимка: БГНЕС

„Горският път от Голи връх до Черни връх в природен парк "Витоша" се използва интензивно и е единственият възможен достъп до горската територия, но е забранено влизането с автомобили.

Имаше няколко сигнала за достъп на високопроходими автомобили над хижа Алеко, посока Черни връх, но след излъчените репортажи, нямаме нови сигнали за нарушители“, каза в „Преди всички“ инж. Дарин Ковачев, главен горски инспектор от Природен парк "Витоша".

Той поясни, че имат достатъчен капацитет да следят за нарушения. През празничните и почивните дни са разположени полицейски екипи на двата основни подходи към Витоша - Бояна - Златните мостове и Драгалевци - хижа "Алеко", като се ограничава движението съгласно наредбата на Столична община, като през неработни и празнични дни влизането на моторни превозни средства и такива със животинска тяга, изключение правят електрическите автомобили, се забранява от 10 до 15 часа.

Коментарът бе направен по повод снимка на джип в преспите на Витоша в социалните мрежи, която възмути потребители и планинари. 

Още по темата в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени