Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Кирил Калев: Можем да проявим талантите си с убеденост и усилия

Снимка: Кирчо Стоичков

Съществуват девет таланта (интелигентности) във всеки от нас, които ако умело развиваме, ще можем да се реализираме пълноценно. За това обаче трябва да имаме нагласата и желанието, да променяме мисленето си към креативност и положително отношение към всичко около нас.

За всичко това пред Радио София говори д-р Кирил Калев – експерт по комуникации, медии и коучинг.

„Хора като Теодор Ушев се стигнали до професионални висоти, дръзват да посегнат и към друг ресурс, за да започнат и да се занимават с нещо друго“, коментира Калев. И обясни, че за целта човек трябва да мине през убеждението, провокацията, мотивацията, усилията за креативност.

Важното е всеки да определи кое му е интересно, приятно му е да го прави, но не смее да се захване сериозно с него. И след това да бъде смел, да дръзне да работи в тази насока, да развива съответните качества и таланти.

Това ще ви даде не само удовлетворение, но и самочувствие.

9-те интелигентности, формулирани и от американския психолог Хауърд Гарднър, са: лингвистична – способността да се оперира с думи както устно, така и писмено; логико-математическа – способността да се оперира с числа и да се мисли рационално; музикална; телесно-кинестетична – за спор, танци, работа с ръце; визуално-пространствена, дарба, характерна за художници, архитекти, дизайнери; междуличностна; вътреличностна; натуралистична; екзистенциална.

Кирил Калев е сертифициран обучител по комуникации. Бил е посланик в Австрия, директор на програма „Христо Ботев“ на БНР, издал е книга („Традиция и бъдеще – 120 години дипломатически отношения между България и Австрия), както и 3 албума със свои песни.

Чуйте разговора на Ива Дойчинова с Кирил Калев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени