Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекси Пентюро най-бърз и в двата манша в Аделбоден

Алекси Пентюро на метри преди финала на втория манш.
Снимка: БТА

Французинът Алекси Пентюро спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Аделбоден.

Пентюро направи страхотно състезание, беше най-бърз и в двата манш и записа общо време от 2:18.26 минути. За французина това е трети успех за сезона, 16-и в тази дисциплина и 32-и в кариерата му.

Лидерът в генералното класирането за Световната купа беше лидер след първия манш с 1:09.94 минута, а след това затвърди превъзходството си с 1:08.32 минута във второто си спускане.

Хърватинът Филип Зубчич остана втори, както и през миналата година, на 1.04 секунда, а трети на 1.11 секунда се нареди представителят на домакините Марко Одермат.

Пентюро продължава да води в генералното класиране за Световната купа с 575 точки, с 60 точки повече от Александър Аамод Килде от Норвегия, който остана четвърти днес на 2.21 секунди. Трети е Одермат с 451 точки.

В класирането за малката световна купа в гигантския слалом води Одермат с 350 точки, пред Пентюро с 340 точки и Филип Зубчич с 288 точки.

Утре в Аделбоден предстои нов гигантския слалом за мъже.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна