Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път от 63 г. футболист е най-добрият спортист на Унгария

Доминик Собослай
Снимка: Ройтерс

Полузащитникът на РБ Лайпциг Доминик Собослай беше избран за Спортист на годината в Унгария в анкетата на спортните журналисти на страната. За първи път от 63 години спортист на годината не е представител на някой от индивидуалните спортове.

Само на 20 години Собослай в момента е най-високо котираният унгарски футболист и спортна личност, която е на първо място по публикации за него. На второ място в анкетата остана тенисистът Мартон Фучович, а трети е друг футболист - вратарят на унгарския национален отбор и съотборник на победителя- Петер Гулачи.

Церемонията се проведе виртуално, а след като беше отличен с наградата, Собослай заяви: "Мисля, че имах много добър сезон. Да се класираме за европейското първенство с националния отбор беше най-голямата ми цел. Успяхме."

Попадението му за 2:1 над Исландия в баража за място на европейското първенство беше избрано за Спортен момент на годината. 

Преди да вземе решителна победа над исландците, Унгария победи България с 3:1 в София, но тогава Доминик Собослай не игра заради обща отборна карантина в клубния му тим.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна