Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформата TeachMe.bg

Ален Паунов: Учителите са пътеводната светлина на всяка нация

| обновено на 27.01.21 в 15:14

TeachMe.bg е новата образователна платформа, която има за цел да улесни работата на учители и ученици. Какъв ще е начинът, по който това ще се случи? В "Нашият ден" гостува един млад човек, за когото образованието, знанието, надграждането и учителите са най-важните звена в развитието на човека. Според Ален Паунов "учителите са пътеводната светлина на всяка нация".

Ален Паунов е един от създателите на платформата TeachMe. А създателите на TeachMe застават зад една обща мисия – да вдъхновят промяна в образованието, като създадат условия за лесно и качествено преподаване в онлайн среда. Те идентифицират ключовите фактори, които влияят върху методиката на преподаване онлайн, както и върху успешното усвояване на знания и умения от страна на учащите. 

"TeachMe се различава от другите подобни платформи във връзка с реализацията на учителите в нея. Един от проблемите на последната година беше шоковото влизане в дистанционна форма на обучение. Голяма част от преподавателския състав в България не беше се сблъсквал никога в живота си с този вид преподаване. Съответно, бяха поставени в "самостоятелна форма на обучение" нашите учители и те трябваше да се справят с методиката сами, учейки се в движение, което, разбира се, води до проблеми и липса на ефективност. 

Но хубавата новина е, че много подценявахме българския учител. Преподавателите определено имат желание да се научат на тези добри практики и методики в дигиталното образование и осъзнават ролята, която то ще играе за цялата човешка цивилизация в последващите години."

Паунов акцентира, че фокусът е насочен към учителя, който има нужда от подкрепа. 

Чуйте повече в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна