Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвъртото издание на справочника за София като бизнес дестинация

Снимка: архив

"Във време на пандемия все пак може да кажем, че има намерения за инвестиции в столицата, като ние разглеждаме ситуацията повече като възможности и подкрепа, още повече, че 2021 година се очаква да бъде по-стабилна в икономиката", каза пред БНР главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Мария Христова.

"По отношение на сектора на дигитализацията ние инициирахме обединяване на центровете - София, Пловдив, Варна, Бургас за обмяна на добри практики в областта на инвестициите. Освен това можем да предложим и квалифицирани кадри, както и ние да подготвяме за други страни такива кадри в областта на дигитализацията, в иновативни професии, в развиващи се индустрии, тези които търсят липсващи професии. Имаме такива проекти", посочи в предаването "Хоризонт до обед" Христова.

"Агенцията работи много активно с чуждестранни партньори, като правим съвместни събития, макар и онлайн, където даваме възможност на българския бизнес да покаже какво прави, и какво правят чуждестранните фирми.

Изградихме и Център в помощ на бизнеса, който иска да кандидатства по различни финансирания - даваме им безплатна консултация и помощ при кандидатстването - това е много полезно за прохождащи предприятия, но е в помощ и на големите фирми и инвеститори. Имаме голям брой специалисти в различни направления и нека никой не се колебае да ни потърси", каза още Мария Христова.

Четвъртото издание на справочника за София като инвестиционна дестинация е вече достъпен в интернет страницата на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. Актуален общ икономически профил, данни за данъците, таксите, инвестиционните стимули, работната сила, образованието, транспорта, индустриалните и офис пространства са само част от изчерпателната информация, която можете да намерите в „София - бизнес дестинация 2021“.

Специално внимание в справочника е отделено на влиянието на глобалната пандемия върху всички аспекти на живота и бизнеса в столицата.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна