Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ели Петрова, БХРА: Ваксинирането е въпрос на личен избор

Снимка: БГНЕС

"Ние не искаме да поемаме някаква обща позиция, защото ваксинирането е въпрос на личен избор", заяви в предаването "Хоризонт до обед" Ели Петрова, собственик на екокомплекс в с. Съботковци, в Централен Балкан, и член на регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за това трябва ли да са задължителни ваксините срещу Covid-19 за работещите в сферата на туризма.

"Според мен ваксинирането е въпрос на някакво спокойствие на тези, които ще се имунизират, това е тяхно вътрешно решение и така по-спокойни да могат пътуват.

В момента в къщите за гости нямаме проблем, те не са били затваряни, но заетостта е твърде малка в хотелите, защото хората се притесняват да пътуват. В къщите за гости заетостта е по-голяма, защото там туристите са по-изолирани.

След 1 март би трябвало да има промяна, защото хората искат да пътуват, да се събират и пътуванията в страната е добре да се открият. Така пък с този локдаун хората видяха колко много прекрасни места може да се преоткрият в България. И призовавам българите от чужбина да дойдат и да видят колко много уникални места могат да се посетят у нас", каза още Ели Петрова.

По думите ѝ ако всички спазваме мерките, нещата се получат - ще има едни отговорен и безопасен туризъм тази година.
 

Още по темата в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна