Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Георгиева от Враца организира благотворителни кампании за подкрепа на възрастни хора

Десислава Георгиева
Снимка: Ива Антонова

Една малка добрина може да предизвика колективно добротворство, казва Десислава Георгиева от Враца. Тя организира благотворителни кампании за подкрепа на възрастни хора: „Живеем в много трудни времена в България. Смятам, че когато човек има повече излишни неща може да ги сподели с нуждаещите се “.
Десислава Георгиева имала много дълга коса, но я отразяла, за да я дари на онкоболен:
След като открих, че много хора го правят това нещо и реално няма нужда и от моята коса, реших да я продам и с парите, които взех ги дарих в приют за животни“.
Десислава пътува от 8-9 години по целия свят:

„Видяла съм доста неща. Сблъскала съм се с много нации, с различен стандарт на живот. Ние смятаме, че сме много бедни, но в България реално живеем добре, в сравнение с островите и местата, които съм посещавала, защото мога да ги сравня“.

Преди време се среща с много възрастна жена, която живее сама, няма семейство.

„Нейната съдба се преплете с моята и от там се засили това усещане“.

Преди Коледа поискала пари от нейни приятели, за да ги дари на възрастни хора:

„Моите племенници, които са на 10 и на 8 години дадоха от техните парички, които са събирали за бонбони и казаха, че ще дадат пари за старите хора. И от там направиха мини кампания. С мои близки и познати събрахме една прилична сума, с която закупихме продукти успяхме да зарадваме няколко домакинства, да имат трапеза и те", допълни Десислава Георгиева.

Десислава решила да направи по-продължителна кампания. Тогава отново започнала да търси пари, включили се нейни познати от чужбина:

„В един момент се включиха мои познати приятели от чужбина, които започнаха да изпращат огромни суми, дори хора, които не познавам се свързаха с мен във "Фейсбук" и ми казаха, че искат да се включат, което малко ме озадачи, тъй като кой изпраща пари на някой непознат, вярвайки, че ще стигнат за благотворителност“.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна