Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгна нов сайт за изкуство, създателите обещават и вестник след 2 седмици

Снимка: balkanexhibit.com

Проект на млади амбициозни хора, повлияни от желанието си изкуството да се представя на повече платформи, доведе до раждането на новия сайт The Balkan Exibit.

"Основната не идея е да помогнем на всеки артист, който търси платформа, за да изрази себе си. В сайта има различни секции. Платформатна ще помага на артистите да разширят публиката си и да се свързват един с друг. Ще има и печатно издание - вестник "Еволюция", който ще излезе в средата на март с първи брой, и там ще могат да се намерят интересни материали - авторски разкази, фотографии, информация за постановки и различни прояви на изкуство. В България в момента има много млади талантливи хора, които създават творения. Има какво още да се прави по полюризарацията", разказаха пред Радио София двама от основателите на проекта – Иваша Христова и Натали Дакова.

По думите им ще се създаде възможност и публиката да създава съдържание. Когато стане възможно, ще се организират и „живи“ представяния и четения пред зрители. Малко по-далечна цел е контакти между творци и публика в различните балкански страни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна