Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Харизанов: На терен има брутална конкуренция между ГЕРБ и ДПС

Предизборната кампания не трябва да бъде такава, в която са забравени хората, смята анализаторът от Института за дясна политика

Георги Харизанов
Снимка: Ани Петрова

По всичко личи, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Големият въпрос е - и какво от това, защото ще е много сложно после сглобяването на работещ отбор, който да продължи да служи на хората по добър начин, по успешен начин, от полза за хората.“ Това коментира пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Запитан ще управлява ли ГЕРБ с ДПС, Харизанов посъветва всички, които се интересуват от този въпрос, седмица преди изборите да отиват в Силистра, Дулово или Крумовград, за да видят какво се случва между ГЕРБ и ДПС. „Има брутална политическа, на моменти неполитическа, за съжаление, конкуренция на терен между тези две политически сили.“

„И през анти ДПС формациите ГЕРБ продължава устойчиво да взима т.нар. ДПС електорат, който не е собственост на ДПС и ДПС нямат нотариален акт за него“, отбеляза Георги Харизанов. По думите му ГЕРБ се стреми да разшири влиянието си в региони, които са считани за собственост на ДПС, а „това не са феоди“.

Относно приноса на СДС той изтъкна, че това е „политическа сила, която за разлика от много по-шумни и претенциозни политически сили от нея има своите сериозни позиции в местната власт“.

„Когато искаш да направиш впечатление, критикуваш. Когато покажеш качества, получаваш възможност да се реализираш в сериозен политически отбор, а не 15 години да лепиш плакати с 0 политически успех“, заяви Георги Харизанов относно включването на политически фигури, някога критикували ГЕРБ, като водачи на партийни листи за предстоящия вот.

По темата за преливането на гласове от ГЕРБ към ВМРО и включването на Кузман Илиев в листите на ВМРО и защо той не е в листите на ГЕРБ Георги Харизанов изтъкна:

„Всички могат само да завиждат на ВМРО за това, че Кузман Илиев е там. ВМРО са го поканили, приел е.“

„Право на всички е да предложат микс от професионални политици – там, където ги има, от граждански кандидатури и разпознаваеми личности, които са известни в друго поприще“, смята Георги Харизанов относно вида на партийните листи за предстоящите парламентарни избори.

Каква ще бъде печелившата кампания?

Не трябва да бъде кампания, в която са забравени избирателите и са забравени хората“, смята Харизанов.

Проумяването на простото уравнение, че ние сме началници на тези, които избираме да работят за нас, ще помогне на много хора да са по-хрисими, да се обърнат към гражданите и избирателите, а не да се чудят как по-оригинално да обидят политическия си опонент, обясни Георги Харизанов с уточнението, че визира и представители на ГЕРБ.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!