Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без карантина за пристигащите от Занзибар

Министър проф. Костадин Ангелов
Снимка: БГНЕС

В Бургас от петък ще затворят молове и фитнес зали, а учениците от 5 до 12 клас ще преминат към онлайн обучение за две седмици. Носенето на маски на открито ще е задължително, ще се ограничат масовите мероприятия на открито и закрито. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов след заседание на Общинския кризисен щаб:

"Започваме с локални мерки в 10 области в страната, където заболеваемостта е на високи нива. Увеличава се броят на леглата в болниците от нивата от септември 2020 година", каза Ангелов:

"Намаляване на работното време на заведенията до 22:00 часа вечерта. Обсъждахме мерки, които са насочени по отношение на носенето на маски на открито, мерки, насочени към посещенията на фитнесите и моловете. Всичките предложения ще бъдат разгледани на Областен щаб и до края на деня се очаква да има заповед на директора на РЗИ".

Няма да има карантина за пристигащите от Занзибар, каза още министърът. 

По-късно през деня стана ясно, че Областният кризисен щаб е взел решение учениците от 5-и до 12-и клас да преминат към дистанционно обучение. Маските ще са задължителни на открити и закрити обществени места. Моловете и фитнесите остават отворени. Ще бъдат затворени при достигане на заболеваемост от 600 души на 100 000. Театрите и сценичните прояви също няма да бъдат засегнати от новите мерки на този етап.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени