Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое надигра ЦСКА София, Камбуров с гол №250

Мартин Камбуров
Снимка: sportal.bg

Мартин Камбуров реализира своя гол номер 250 в елита и донесе победата на Берое с 1:0 срещу ЦСКА-София в мач от 22-ия кръг на първа професионална футболна лига. Камбуров отбеляза единственото попадение от дузпа три минути преди края на мача и вече е само на три гола от рекорда по голове на Петър Жеков.
Двубоят бе под номер 471 в треньорската кариера на наставника на Берое Димитър Димитров, с което той счупи рекорда в българската елитна дивизия.
С тази загуба ЦСКА София пропусна отлична възможност да съкрати изоставането си от лидера Лудогорец на 6 точки и след поражението в Стара Загора "червените" изостават на 9 точки от разградчани. Берое е пети с 36 точки.

През първата част двата отбора заложиха на сигурна игра в защита, без излишни рискове, което предопредели позиционната игра и липсата на зрелищни моменти  пред двете врати.
ЦСКА София нанесе един-единствен точен удар до почивката, след добро изпълнение на Греъм Кери от пряк свободен удар, който бе избит от вратаря на домакините Генадий Ганев.
След почивката гостите бяха по-активни. Греъм Кери имаше добра ситуация да отбележи в средата на втората част от фаул, но коварният му удар бе спасен от Генадий Ганев.
В 73-а минута влезлият като резерва Тиаго Родригес получи пас от Петър Занев и стреля мощно под гредата, но стражът на Берое Ганев отново внимаваше и изби в корнер.
В 82-а минута Берое имаше отлична ситуация за гол, но удар на Макоута бе блокиран от Занев.
Ключовата ситуация в мача бе в 86-а минута. Фал бе изведен в наказаталното поле и след съприкосновение с вратаря Густаво Бусато реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа в полза на Берое. Опитният Мартин Камбуров бе безпогрешен от бялата точка и донесе трите точки за старозагорци.
В добавеното време Занев вкара топката в мрежата на Берое, но попадението бе отменено заради засада.
В сетния миг на мача Тиаго стреля опасно от разстояние, но вратарят Ганев отново демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна