Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разкри наркооранжерия в апартамент в Бургас

2
Снимка: ОД МВР Бургас
Нова наркооранжерия за отглеждане на конопени растения бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Първо Районно управление – Бургас.

Оранжерията е изградена в апартамент, в кооперация на бургаската улица „Хаджи Димитър”. Жилището е обитавано  от 20-годишен бургазлия.

В специално приспособена палатка във всекидневната са намерени и иззети :  четири саксии със зелени конопени растения с множество глави и съцветия по тях / канабис/, четири лампи, вентилатори, множество торове с различен химичен състав, две електронни везни, пакети и пликчета със суха зелена листна маса / марихуана/, пликче с пет таблетки екстази, както и суха зелена тревна маса с общо тегло около 200 грама / марихуана/. Открита е и сумата от 2 300 лв. в купюри от 10 и 20 лева.

Задържани са обитателят на апартамента, както и други трима бургазлии / две момичета – на 18 и 20 години и 21 годишен мъж/. 

Ден по-рано на територията на жилище, разположено на ул. «Извън регулация» в с Ясна поляна, собственост на 53-годишен криминално проявен мъж, служители на Районно управление – Приморско неутрализираха специално оборудвано помещение за отглеждане на марихуана – намерени и иззети бяха 270 саксии с част от стеблата на конопени растения , около 20 кг. суха зелена тревна маса / марихуана/, мелачка, съдържаща суха зелена тревна маса, 17 кварцови лампи с адаптори, вентилатори, течни торови препарати, електронна везна и пет сушилника. 53-годишния мъж бе привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд – Бургас за вземане на постоянна мярка за неотклонение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна