Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници в Каварна искат махане на шефа на Общинския съвет

| обновено на 13.04.21 в 16:44
Община Каварна
Снимка: Община Каварна

Общински съветници искат предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов.

Причината е в обвиненията срещу него за участие в побой над кмет на населено място в общината в нощта на парламентарните избори.

В мотивите си съветниците заявяват и че той системно не изпълнява задълженията си и уронва престижа на институцията, която представлява. 

Във входираната докладна записка се посочва, че председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов си позволява да променя текстове на проекти, без предварително те да са минали за обсъждане в комисии, както и че нарушава комуникацията между общинските съветници и администрацията.

Докладната записка за предсрочното прекратяване на правомощията на Йордан Стоянов ще бъде разгледана на следващото заседание, което според Закона за местното самоуправление и администрация трябва да бъде свикано в седемдневен срок.

Съветниците излизат и с декларация относно замесването на името и длъжността на Стоянов в случая с пребития кмет на с. Белгун, като остро осъждат подобен акт на насилие и твърдо се разграничават от извършването на подобна жестокост. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна