Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой ще стартира в "24-те часа на Льо Ман" на 12 юни

Мартин Чой и Никола
Снимка: Lap.bg

Световната федерация по мотоциклетизъм (FIM) официално обяви новата дата за провеждането на най-тежкото мотоциклетно състезание на писта в света – „24 часа на Льо Ман”. Стартът на авторитетната надпревара ще бъде даден на 12 юни в 12:00 часа местно време (13:00 българско време).

В състезанието за шеста поредна година ще участва и най-добрият български пистов състезател Мартин Чой. Както е известно, българинът е част от френския тим „EnergieEndurance 91”, заедно с братята Кристиян и Федерико Наполи.

„Стартираме на 12 юни - вече получих официалното потвърждение за новата дата от нашия тим. Това е една отлична новина, която ме амбицира да продължа още по-усилено с подготовката си, - коментира Мартин Чой. - Продължавам да се подготвям по специално разработена индивидуална програма и се чувствам отлично. Благодаря на ЕКО България за подкрепата – партньорството с тях ме мотивира да дам най-доброто от себе си на Льо Ман“.

Първоначално стартът на състезанието бе предвиден за 17 и 18 април, но епидемичната обстановка във Франция накара местните власти да отложат 24-часовото изпитание.

„Използвам възможността да поздравя Никола Николаев за успешния старт в Испанския шампионат по мотоциклетизъм на писта, в клас Мото 4.Той притежава невероятен талант и работи много упорито, за да се изгради като още по-добър състезател. Времето е пред него, но като българин и като човек, който го познава отлично, съм много горд от дебюта му на пистата в Херес”, сподели Мартин Чой.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна