Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години Варненски театър

Актьорът Станислав Кондов: Чувствам се свободен и щастлив на сцената

Станислав Кондов
Снимка: dramavarna.com

„Първата ми среща с Варненския театър беше, със сигурност, като ученик. Аз съм родом от Варна и съм възпитаник на Музикалното училище, тогава вече нямаше такава политика – да ни водят учителите на театър, но класът се събирахме да ходим на представления. Така започнах да гледам театър. Конкретно представление не си спомням, но гледах да гледам максимално много  от представленията във Варненския театър. Влюбих се, разбира се, в трупата, започнах да ходя на школи, после по естествения ред се наредиха нещата, кандидатствах в Академията. Гледах много неща във Варненския театър и ми беше мечта после да работя тук. И много се радвам, че това се случи.

Беше ми мечта, защото тази трупа, дори когато не се занимаваш с театър, само като стоиш в салона, се вижда, че това е едно сплотено семейство. Този театър има великолепна трупа и носи усещането за семейство - това е първото нещо, което ме впечатли.

Помня още първия ден когато дойдох, двама-трима от по-възрастните колеги ми казаха: „Ние сме на твое разположение, винаги можеш да питаш за някакъв съвет от нас. И ако нещо ти е трудно, можеш да се обърнеш към нас“.

С една дума мога да опиша актьорската професия като „свобода“. За мен тя е нещо, което ме кара да се чувствам изключително свободен и щастлив на сцената“, сподели в рубриката „100 години Варненски театър“ актьорът Станислав Кондов.

2021 година е юбилейна за Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – на 12 март преди 100 години е създаден първият професионален театър във Варна. Рубриката „100 години Варненски театър“ представя актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна